Koronatiedote, päivitetty 1.6.2020
12.3.2020 21:31 Uutiset / Pääsivusto

Jalkapalloharjoittelu 1.6.2020 alkaen

1.6.2020/ Ohjeistus jalkapalloharjoittelun toteuttamiseen 1.6.2020 alkaen

https://www.palloliitto.fi/sites/default/files/Palloliitto/ohjeistus_jalkapalloharjoittelun_toteuttamiseen_1.6.2020_alkaen.pdf

13.5.2020/ Ohjeet pienryhmäharjoitteluun

Apassit aloittaa ikäluokkiensa lähikontakteja välttävän pienryhmäharjoittelun porrastetusti torstaista 14.5.2020 alkaen perustuen Palloliiton 5.5.2020 antamiin ohjeistuksiin.

Palloliiton pienryhmäharjoittelun mahdollistavassa ohjeistuksessa on perehdytty huolellisesti THL:n ja valtioneuvoston sekä Palloliiton lääkintävaliokunnan ja Olympiakomitean linjauksiin.

Koronavirusepidemia ei ole vielä kuitenkaan kokonaan ohi, joten seuran, ikäluokkien, pelaajien ja taustajoukkojen tulee yhteistyössä kantaa edelleen vastuu kaikkien toimijoiden turvallisuudesta ja epidemian taltuttamisesta. Lähtökohtana on varmistaa turvallinen harrastetoiminta niin pelaajille, valmentajille kuin muille toimihenkilöille ja perheille. Seuraamme Palloliiton ja viranomaisten ohjeistuksia tarkasti ja päivitämme ohjeita säännöllisesti viimeisimmän tiedon mukaisiksi.

Ulkoliikuntapaikkoja voidaan aluehallintoviranomaisten mukaan käyttää ohjattuun ja valvottuun harjoitteluun, huomioiden voimassa olevat kokoontumisrajoitukset sekä lähikontaktien välttäminen.

Kenttäalueella voi harjoitella useampikin pienryhmä samanaikaisesti, kunhan joukkueille lähetetyt ohjeistukset toteutuvat. Lisäksi on huomioitava, että harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja harjoitusvuorojen välillä noudatetaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa siis viisi minuuttia kenttävuoron alettua, ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä.

Kun menemme kentälle harjoituksiin niin käytämme kentän keskiporttia, kun poistumme harjoituksista käytämme poistumiseen kentän kulmissa olevia poistumisteitä.

Pienryhmäharjoitteluun ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi. Päätös osallistumisesta on aina yksilön ja perheen tekemä, sillä tilanteet perheissä ovat hyvin erilaisia esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvien osalta. Tuemme seurana edelleen omatoimista harjoittelua pienryhmäharjoittelun rinnalla, joten olkaa rohkeasti yhteydessä ikäluokkanne toimihenkilöihin kaikissa harjoitteluun liittyvissä kysymyksissä. Tärkeintä on, että jokainen pääsee edelleen harjoittelemaan itselleen sopivassa ja turvalliseksi tuntemassaan ympäristössä.

Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöjä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan. Seuran hallitus teki päätöksen, että nykyisillä ohjeilla tässä vaiheessa tämä tarkoittaa 2010-syntyneitä ja sitä vanhempia ikäluokkia. Nuoremmissa ikäluokissa pienryhmäharjoittelu aloitetaan kesäkuun alusta alkaen. (Jos joukkue kokee ettei pysty noudattamaan etäisyyssääntöjä ja muita ohjeita ei tule aloittaa pienryhmäharjoittelua vaikka kuuluisi ryhmään jolle on lupa annettu harjoitteluun)

14.5. alkaen voi isolla kentällä olla samanaikaisesti yhteensä enintään 30 henkilöä kymmenen hengen ryhmiin jakaantuneina siten, ettei lähikontaktia synny. Ohjatussa ja valvotussa tapahtumassa on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään 1 on valmentaja/ohjaaja ja se tapahtuu ulkotiloissa seuran virallisella harjoitusvuorolla. Jos kentällä harjoittelee saman aikaisesti kaksi joukkuetta, tälläin saa olla 15 hlö/joukkue kentällä, jolloin nämä on jaettu 7hlö/ryhmään, missä jokaisessa ryhmässä on yksi valmentaja mukana.

Ohjeistukset muuttuvat jatkuvasti ja samoin varmasti myös meidänkin ohjeistukset tulevat muuttumaan. Seuraamme aktiivisesti palloliiton tiedotusta ja me infoamme sitten joukkuita näistä muutoksista. Toivomme kaikki, että pääsisimme harjoittelemaan jo kesäkuun alusta joukkueena, mutta sitä ennen pidämme huolta että noudatamme pienryhmäharjoittelun sääntöjä ja huolehdimme kaikkien terveydestä.

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/pallo...

6.5.2020/

Apassien hallitus käsittelee kokouksessaan ma 11.5 Palloliiton linjausta pienryhmäharjoitusten aloituksesta ja tekee ohjeistuksen seuran joukkueille, miten tullaan toteuttamaan harjoittelu 14.5 alkaen. Tähän asti jatkamme yksilöharjoittelua, kuten tähänkin asti olemme toimineet.
(Edustujoukkueet ovat saaneet luvan aloittaa jo pienryhmäharjoittelu)

2.4.2020/

Palloliiton hallitus on päättänyt jatkaa seurojen toiminnan keskeytymistä 13.5. asti. Eli myös Apassien toiminta on keskeytetty tuohon asti.

Omatoiminen harjoittelu pelaajille on erittäin suotavaa ja toivottavaa :-) MUTTA samalla muistutus, että isommalla porukalla tehtäviä harjoituksia ja kokoontumisia pyydetään välttämään! Suomen hallituksen linjaus ei ole tämän suhteen lieventynyt.

16.3.2020/

Suomen hallituksen linjauksien mukaan myös harrastustoiminta on tauolla 13.4.2020 asti

"Suomen hallitus totesi maan olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi ja linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti.

5) Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

6) Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja –paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin."


Kuten kaikki ovat jo tietoisia, niin Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia (COVID-19). Epidemiatilanne muuttuu tällä hetkellä nopeasti, ja Palloliitto on päivittänyt koronavirustilanteeseen liittyvää ohjeistustaan seuroille ja joukkueille.

Lisätietoa palloliiton sivuilla: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/liittohallitus-paatti-jalkapallon-kilpailutoiminnan-valiaikaisesta

Tänään 12.3.2020 on tullut seuraava suositus:

"Lisäksi ottaen huomioon Valtioneuvoston suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi Palloliitto suosittelee seuroja keskeyttämään harjoitus- ja turnaustapahtumat maaliskuun loppuun asti. "

Parkunmäen Apassien hallitus noudattaa Palloliiton suositusta ja on tehnyt päätöksen, että kaikki seuran kenttätoiminta (ikäluokkien ja toimintaryhmien järjestämät harjoitukset ja pelitapahtumat) sekä ikäluokkien osallistuminen muiden järjestämään kenttätoimintaan on tauolla maaliskuun loppuun asti.   
Lisää uutisia
Parkunmäen Apassit ry
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat