Julkaistu: 10.12.2018 00.00

Kausi 2017 yhteenveto

F8 Pojat-09 2017

Talvikaudella 2016–2017 harjoiteltiin kerran viikossa uudessa Sillan salissa. Yhteensä 14 harjoituskertaa sisältänyt salikausi päättyi 6.3. Talvikaudella pelaajia oli mukana yhteensä 21 ja harjoituksiin osallistui keskimäärin 15 pelaajaa ja 5 toimihenkilöä. Talvikausi lähti käyntiin 12.11. varsin mieleenpainuvasti, kun osallistuttiin kahdella joukkueella Ideaparkin keskusaukiolla järjestettyyn minifutsal-turnaukseen. Talvikaudella osallistuttiin myös jalkapallon talvisarjaan Hervannan kuplassa. Neljässä turnauksessa tuli mukavasti pelejä, yhteensä 12 ottelua.

Kesäkausi aloitettiin tekonurmella 22.3. aluksi kerran viikossa -tahtia. Kun kiekko- ja säbäkaudet päättyivät ja nurmi aukesi, treenattiin kolme kertaa viikossa aina syyskuulle asti, jolloin siirryttiin kahteen harjoitukseen viikossa.Kesän aikana pelaajamäärä kasvoi ja yhteensä joukkueessa on ollut toimintakauden aikana 30 palloilijaa. Joukkue osallistui kesän aikana Tampereen piirin F8-sarjan liigaan ja ykkösdivisioonaan, joissa sarjapelejä kertyi yhteensä 32. Sarjapeleissä oltiin aina 9 pelaajalla. Ykkösdivisioonan peleissä pelaajien kehitys otti isoja harppauksia eteenpäin ja kauden aikana myös nousi uusia pelaajia syksyn liigapeleihin. Ennen kauden alkua mietin, ovatko liigapelit pojille liian haastava sarjataso… Mutta mitä vielä, pojat pelasivat todella hienon kesän: 12 voittoa, 2 tasuria, 2 tappiota. Erityisen upeaa tämä on, kun huomioidaan, että tämän ikäiset pelaavat portaatonta liigaa eli vastassa ovat todella kaikki parhaat tämän ikäluokan joukkueet. Lisäksi liigapeleihin osallistui kauden aikana peräti 18 eri peluria, mikä osoittaa laajan tason ja antaa loistavan lähtökohdan tulevaan.

Kesäkaudella osallistuttiin sarjapelien lisäksi 6 turnaukseen. Kausi avattiin 8.4. kovatasoisessa Länsi-Suomen piirin kevätturnauksessa Porin Karhuhallissa. Turnaus sujui hyvin ilman tappioita ja antoi suunnan koko kaudelle. Toukokuussa osallistuttiin kahdella joukkueella sekä Sääksjärven Loiskeen kevätturnaukseen 6.5. että Apassien omaan Osmo-turnaukseen 27.5. Kesäkuun lopussa 29.–30.6. oli vuorossa Särkänniemi Cup, johon osallistuttiin peräti kolmella joukkueella. Syyskaudella osallistuttiin kahdella joukkueella sekä Iku Cupiin Ikaalisissa 20.8. että Karnevaaliturnaukseen Hervannassa. Vain 6 poikaa osallistui seuran syystaitokisoihin mutta tulos oli upea, Toivon kultaisen merkin lisäksi Lauri, Jimi, Kasperi, Julius J ja Aapo saivat pronssimerkin.

Kesäkautta jatketaan ainakin syyslomaan asti, mahdollisesti pitemmälle sään salliessa. Kesäkaudelta harjoitustapahtumia kertyy kokonaisuudessaan ainakin 61, 18 pelaajan ja 4 toimihenkilön keskiarvolla. Pelejä kesäkaudella oli yhteensä 83, näissä osallistujina 9 pelaajaa ja 3 toimihenkilöä.

Vaikka ohjattuakin ohjelmaa oli paljon, pojilla riitti intoa myös muihin tapahtumiin. Kolme poikaa osallistui Ilveksen talvilomaleiriin ja kaksi peluria piirin kevättaitotapahtumaan, josta Toivo Virtanen nappasi kultamerkin. Lisäksi yleensä vapaapäivinä WhatsApp-ringissä kyseltiin kavereita kentälle. Parin viikon kesätauolle jäätiin 5.7. Haverissa vietetyn rantatapahtuman kautta. Kesällä joukkueeseen kotiutui hienosti myös vahvistus Meksikosta ja pojat pääsivät harjoittamaan englannin/espanjan taitojaan. Syksyn kohokohtiin kuului Huuhkajien voiton seuraaminen Ratinassa Islannin fanikatsomon vieressä. Pelaajien lisäksi myös monet vanhemmat olivat mukana ja meidän faniosaston koko oli peräti 40 osallistujaa. Myös seuran taitoharjoituksissa oli joukkueesta runsas osanotto. Jo perinteeksi muodostunut aikuiset–lapset-peli yhdistettynä pituus- ja tutkapotkutestailuun pidettiin 16.9.

Toimintakaudella joukkueessa pelasivat: Aapo Mykkänen, Akseli Hakala, Erno Mäkelä, Jesse Mustalahti, Jimi Husso, Joaquin Gutierrez, Joel Karvonen, Jonne Ahola, Juho Koivuniemi, Julius Ahovainio, Julius Järvinen, Justus Rahkola, Juuso Kallio, Kasper Kuusi, Kasperi Suhonen, Lauri Panttila, Lenni Vuorenmaa, Luka Antila, Matias Lamminsivu, Nooa Musakka, Ohto Riitahaara, Onni Tuohenmaa, Paavo Ylimäki, Saku Korpi, Samuel Kestilä, Toivo Virtanen, Tuomas Vierula, Turo Jylhä, Veeti Salo, Veeti Virta. Lisäksi joukkueessa vierailivat Niklas Piittala, Vilho Tomperi ja Eero Rautiainen.

Joukkueen toimihenkilöt:

Joukkueenjohtaja: Riina Ahovainio

Huoltajat: Johanna Lamminsivu, Maria Lamminsivu

Rahastonhoitajat: Anne Kautto (kevät), Johanna Ylilaurila (syksy)

Valmentajat: Niko Panttila, Matti Kuusi, Mika Ahovainio, Pekka Virta, Pekka Kestilä (mv)

Koko kauden tsempparipelaajiksi valittuja yhdistää ahkeran omalla ajalla harjoittelun lisäksi periksiantamattomuus jokaisessa tilanteessa sekä peleissä että harjoituksissa. Pelaajat ovat myös aina innolla mukana riippumatta pelitilanteesta tai pelipaikasta (nämäkin perusteet täyttäisi todella moni pelaaja joukkueesta). Tällä kaudella palkitaan tsempparipelaajina:

Luottopelaaja: Toivo Virtanen. Todella ahkera harjoittelu näkyy mm. taitokisatuloksissa sekä huimana laukaisutaidon kehityksenä, jonka seuraukset voi lukea tulostaululta.

Kauden taistelija: Veeti Virta. Väsymätön taistelija ei jätä yhtään tilannetta kesken, aina valmis peleihin ja kentälle.

Vuoden kehittyjä: Kasperi Suhonen. Myös maalissa viihtyvän pallotaiturin voi laittaa kentälle mille pelipaikalle tahansa, missä tilanteessa tahansa.




Seuran uusimmat