​Vuosi 2024
P10 (2014) pojatJulkaistu: 18.10.2024 09.34

​Vuosi 2024

Olemme aloittelemassa taas talvikautta, joten on hyvä hetki muistella kuluneen vuoden tapahtumia. Joukkueen toiminta on pysynyt melko vakaana. Olemme harjoitelleet tuttuun tapaan 2 kertaa viikossa ohjattujen treenien muodossa, talvella sisäliikuntasalissa ja kesällä tekonurmellamme. Lisäksi kesällä olemme jatkaneet perinnettämme sunnuntain höntsyvuorosta. Joukkueemme vahvuus tämän kauden aikana on pyörinyt 17-19 pelaajan tienoilla, ja olemme saaneet innostettua mukaan toimintaan myös uusia toimihenkilöitä pelaajiemme vanhemmista.

Talvella, ensimmäistä kertaa joukkueemme historian aikana, meillä oli tarpeeksi innokkaita pelaajia sekä osallistuvia toimihenkilöitä, jotta pystyimme osallistumaan Palloliiton futsalsarjaan P10. Sarjassa pelasimme kaiken kaikkiaan 11 peliä, joista 6 voitettiin, 3 hävittiin ja 1 pelattiin tasan. Maaleja juhlistettiin 46 kertaa. Saimme hyvää kokemusta futsalpeleistä, joten aiomme osallistua myös jatkossa resurssien puitteissa. Talven aikana osallistuimme lisäksi muutamaan jalkapalloturnaukseen, jotta pystyimme harjoittelemaan muuttuvia jalkapallosääntöjä ennen kesää. Talven aikana Apassit järjestivät useammalle ikäluokalle yhteistä Taitokoulua, johon meidänkin joukkueestamme osallistui muutama pelaaja.

Pelaajamme täyttävät tai ovat täyttäneet tänä vuonna 10 vuotta. Jalkapallosäännöissä tämä on tarkoittanut tälle kesälle muutoksia. Pelimuoto on vaihtunut 5v5:stä 8v8:iin, kenttäkoko on tuplaantunut ollen nyt puolikas jalkapallokentästä, maalikoko on kasvanut, paitsiosääntö otettu käyttöön. Olemme harjoitelleet pelipaikkoja ja korostaneet harjoituksissa syöttelyä, jolla on nyt iso merkitys isommalla kentällä.

On luonnollista, että juniorijoukkueessa on eritasoisia pelaajia, sillä osa on harrastanut lajia kauemmin kuin juuri mukaan tulleet, ja osa harjoittelee myös vapaa-ajallaan enemmän kuin toiset. Lapset saattavat olla treenaamassa erilaisilla motivaatioilla ja tulevaisuuden unelmilla: osa tähtää harrastuksessa korkeammalle ja osalle on tärkeää että harrastaa mielekästä liikuntaa. Palloliiton tasojärjestelmän mukaisesti olemme halunneet tarjota pelaajille kisakokemuksia omalla tasollaan. Pelaaja- ja toimihenkilömäärä huomioiden emme pienenä seurana ja joukkueena kuitenkaan välttämättä pysty osallistumaan useampaan viralliseen sarjaan. Siksipä tänä kesänä osallistuimme Palloliiton P10 Taso 2 -sarjaan, ja sen lisäksi tarjosimme matalamman kynnyksen epävirallista 5v5 -sarjaa, jossa oli mukana lähikuntien muita vastaavia P10-joukkueita. Pyöritimme 5v5-sarjan kuten se olisi virallinen, jokainen joukkue järjesti peli-illan vuorollaan. 5v5-sarja oli tarkoitettu vähemmän pelanneille/uusille pelaajille, joilla pelimuoto mahdollistaa enemmän pallokosketuksia ja vastuuta kentällä, ja edistää kehitystä nopeammin kuin 8v8, jossa vähemmän pelannut saattaa jäädä sivustaseuraajaksi. Kehityksen mukaan pelaaja saattoi osallistua molempiin sarjoihin kesän aikana. Näin kesän loputtua voi todeta, että valinta oli loistava, sillä erityisesti 5v5-pelaajissa nähtiin huimaa kehitystä alkutasoon nähden. Myös 8v8-pelit alkoivat sujua loppukesää kohden, ja pelipaikat muuttuneissa olosuhteissa hahmottua. Saimme nauttia upeista pallonkäsittelytaidoista taistelutilanteissa. Kesän aikana otimme myös muutaman harjoitusottelun Apassien toista joukkuetta vastaan, jotta voimme harjoitella yhtenäistä joukkueena toimimista pelejä ajatellen. Joukkueessamme on muutama vakituinen maalivahtihalukas, joille seura tarjosi maalivahtikoulutusta muutamasti.

Otteluita kertyi kesän aikana: 8v8 36 kpl ja 5v5 38 kpl. Voittoja yhteensä 33 kpl, tasureita 17 kpl ja tappioita 24 kpl. Maaleja juhlistimme yhdessä 168 kpl verran!



Joukkueen uusimmat uutiset