Kausi vaihtuu, miten meni kesä 2022?
P10 (2014) pojatJulkaistu: 09.11.2022 18.53

Kausi vaihtuu, miten meni kesä 2022?

Joukkueemme on siirtynyt sisätreeneihin, ja näin ollen talvikausi on alkanut.

Kesästä 2022 mieleen on jäänyt erityisesti joukkueen ensimmäinen sarjapelikausi. Kevät venyi pitkälle, harjoituksia ei voitu siirtää sisätiloista tekonurmelle sen hitaan sulamisen takia, emmekä päässeet juurikaan ottamaan kosketusta alustaan ennen ensimmäisiä pelejä. Ihka ensimmäinen sarjapeli-ilta Hervannan Ahvenisjärven kentällä tuntui sekin olevan epävarma samasta syystä. Kenttä ehti kuitenkin sulaa juuri sen verran, että pelit voitiin pelata, ja historiankirjoihin voidaan merkitä päivämäärä 29.4.2022, jolloin 14-pojat aloittivat sarjapelinsä melkoisen hyytävässä säässä! Vaihtopenkillä kaivettiin huoltolaukusta vilttejä ja kuumaa mehua lämmikkeeksi. Onneksi kesä toi myös toisenlaista säätä peli-iltoihin, ja huoltolaukusta loihdittiin toisinaan viilennystä. Turnausmuotoisia sarjapeli-iltoja lähikunnissamme joukkueelle kertyi 10 kpl, joiden aikana pelasimme kaiken kaikkiaan 39 ottelua. Lisäksi osallistuimme elokuussa Ikaalisissa IkuCupiin, jossa pelasimme 4 ottelua. Kaikki kesän ottelut pelattiin vaihtelevalla kokoonpanolla siten, että mahdollisimman moni innostunut pelaaja pääsi kauden aikana mukaan peleihin. Saimme paljon hyvää kisakokemusta ja tuntumaa mitä erilaisimpiin alustoihin.

Kesällä treenasimme vaihtelevassa säässä kahden ohjatun treenikerran ja yhden höntsyvuoron verran viikoittain. Treenikertoja kertyi ennen talvikautta 61 kpl. Höntsyvuorolle sai osallistua vanhemman, sisaruksen tai vaikka kaverin kanssa, ja saimmekin hauskoja vanhemmat vs lapset -pelejä aikaan! Kesän ohjatuissa treeneissä harjoittelimme pallonkäsittelyä ja pelipaikkoja, sekä joukkuehenkeä. Olemme päässeet hyödyntämään myös seuran tarjoamaa maalivahtikoulutusta.

Kesän aikana joukkueemme kasvoi vauhdilla, kun uusia innokkaita vuonna 2014 syntyneitä poikia liittyi joukkueeseen, minkä ansiosta pelaajavahvuutemme onkin tällä hetkellä 18. Lisäksi muutama poika on talvitauolla.

Tästä asetelmasta jatkamme harjoituksia sisätiloissa futsal-hengessä. Ainakin sivurajaheittoja harjoitellaan ahkerasti seuraavan kesän pelisääntöjä ajatellen. Pallonkäsittelytaidot ja pelipaikat ovat nekin edelleen ohjelmistossa.