C-tytöille oman sarjansa hopeaa Helsinki Cupista!
Julkaistu: 11.07.2020 00.00

C-tytöille oman sarjansa hopeaa Helsinki Cupista!

Helsingin turnausmatkaa alettiin suunnitella oikeastaan jo heti edellisen kesän turnauksen jälkeen. Osa tytöistä siirtyi keväällä ennen korona-aikaa muihin seuroihin, osalla ei vaan motivaatio enään riittänyt jatkamaan, mutta silti nämäkin tytöt halusivat lähteä matkaan.

Keväällä vähän alkoi mietityttämään koronan vuoksi, mahtaako turnausta ollakaan ja uskaltaako sinne edes lähteä...

Helsinkiin ja takaisin matkustettiin junalla, kokemus sekin porukalla. Ja linja-autolla Helsingissä ei tee mitään, turnaukseen kun kuului matkakortit julkisiin.

Me asusteltiin ihan Helsingin keskustassa, Scandic Parkissa. Lyhyt matka rautatieasemalta sekä Töölön kentille ja ruokapaikkaan. Lisäksi tytöt saivat lyhyen välimatkan vuoksi kulkea itekseen mm. Kamppiin, jossa sitten pääasiassa vapaa-aikansa (ja rahansa) kuluttivat.

Pelit alkoivat keskiviikkoaamuna 9.00. Ensimmäisen päivän molemmat vastustajat (HJK/city keltainen ja Gnistan) tuntuivat aika ns. helpoilta, molemmissa peleissä Apassit teki hyvin maaleja, eikä Pinjalla juuri ollut omalla maalilla torjuntahommia, nollapelit siis.

Torstaina pelit alkoivat taas aamuysiltä. Lisäksi saatiin kentälle mukaan Matilda ja Reetta :) Ekassa pelissä Apassit pääasiassa palloa hallitsivat, mutta viimeisestä erikoistilanteesta, kulmapotkusta (josta voidaan olla montaa eri mieltä) Honka teki maalin ja voitti 1-2. Siitä tottakai tytöt vähän lannistuivat, mutta peli käsiteltiin läpi ja sitten unohdettiin. Kohti seuraavaa peliä..

Uudella jalalla ja asenteella takaisin kentälle ja vastassa FC Pohu. Eka puoliaika päättyi 0-0, maaleja ei vaan saatu aikaiseksi. Mutta sitten toisella puoliajalla verkot taas heilahtelivat ja peli päättyi meidän hyväksi 4-0. Pelin jälkeen pieni huili ja vielä iltapäivällä kolmas peli..

Kolmannessa pelissä vastaan tuli PK-35 ja edessä pakkovoitto, jos haluttiin voittaa lohko. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanne meille 4-0. Ja peli päättyi meille 6-0. Taidettiin nähdä yks ”urheiluruutu” maalikin, vaparista. Harmi kun jojo oli sen verran hitaalla, ettei siitä saatu videota.

Lohkovoitto! Ja sen myötä saatiin perjantaiaamuna nukkua vähän pidempään, eka peli vasta 12.10, josta sitten finaaliin tai kotio.

Perjantain eka peli siis välieräpeli. Tiukassa maalit, tilanne loppui 0-0 ja rankkareille... Aina ihan yhtä jännittävän kamalaa..... Siitä saatiin sentää videota, vaikka kuvaaja oli miltei oksennuksen partaalla jännityksen takia. Tilanne loppu meille 8-7 ja päästiin finaaliin!!! Rankkarit löytyy tyttöjen instatililtä @apassit_ctytot

Finaalipelin sain kuvattua tyttöjen instatilin kautta livenä, ja löytyy sieltä myös edelleen :) Tiukkaa vääntöä, jännitystä, itkua ja hammastenkiristystä. Tilanne loppui vastustajan, Jäntevän, voittoon 0-1. Ensimmäinen reaktio tytöillä pettymys tottakai, mutta kyllä se siitä iloksi muuttui. Ja kirkastuihan mitalin värikin viimevuodesta :)

Ei kovin montaa Apassi-joukkuetta ole, joka mitalin on Helsingistä kotiin kantanut. Siitäkin saadaan olla jo ylpeitä.

Ja kyllä tämä jojo on ylpeä koko joukkueesta, niinkuin aina <3

-Miia-




Seuran uusimmat