Julkaistu: 10.12.2018 00.00

Kausi 2018 yhteenveto

P9 Pojat-09 2018

Talvikaudella 2017–2018 harjoiteltiin kerran viikossa Sillan salissa. Yhteensä 19 harjoituskertaa sisältänyt salikausi päättyi 21.3. Talvikaudella pelaajia oli mukana yhteensä 20 ja harjoituksiin osallistui keskimäärin 15 pelaajaa ja 5 toimihenkilöä. Talvikaudella osallistuttiin kahteen turnaukseen kahdella joukkueella ja pelattiin 5 harjoituspeliä. Yhteensä otteluita pelattiin talvella 17, joista peräti 15 voittoa.

Kesäkauteen lähdettiin teemalla ”pelaamaan oppii pelaamalla”. Kesäkausi aloitettiin harjoituksilla tekonurmella 4.4. Huolimatta isosta pelimäärästä harjoituksia pidettiin kolme kertaa viikossa aina lokakuulle asti, jolloin siirrytään kahteen harjoitukseen viikossa. Tämän edellytyksenä on ison pelaajamäärän lisäksi laaja ja laadukas toimihenkilöryhmä. Joukkue osallistui omassa ikäluokassaan peräti kolmeen piirin sarjaan (liiga super keväällä josta nousu syksyksi top liigaan, liiga extra ja 1 div.). Kolme peliryhmää on taannut jokaiselle pelurille paljon oman tasoisia ja tasaisia pelejä, josta seurauksena upeaa kehitystä kaikkien pelureiden kohdalla.

Tässä ikäluokassa oli piirin sarjoissa yhteensä peräti 56 joukkuetta. Joukkueena kovin saavutus oli kevätkierroksella nousu super liigasta 5 parhaan joukkueen TOP liigaan ja varsinkin voitokas pelaaminen tuossa sarjassa! Koko ikäluokan viiden parhaan joukkueen sarjassa tuli syyskierroksella toiseksi eniten voittoja ja Apassit myös voitti ikäluokassa kaikki sarjan joukkueet. Koko joukkueen leveydestä esimerkkinä se että syksyn sarjapeleissä kaikki kolme peliryhmää päästi omassa sarjassaan vähiten maaleja! Lisäksi liigapeleihin osallistui kauden aikana peräti 20 eri peluria, mikä antaa loistavan lähtökohdan ensi kesän 8v8 peleihin.

Kesäkaudella osallistuttiin sarjapelien lisäksi kahdeksaan turnaukseen. Turnauksissa osallistuttiin myös vuotta vanhempien sarjoihin, joista haettiin arvokasta oppi ensi vuoden 8v8 peleihin. Kovatasoisin turnaus oli PoriCupin 8v8 kutsusarja, jossa pelattiin kovassa seurassa hyvin. Myös IkuCupissa oli mieleenpainuvat pelit: pelattiin samanaikaisesti sekä oman ikäisissä, 3 ottelua ja 3 voittoa, että vuotta vanhemmissa 3 ottelua ja 2 voittoa. Turnausten lisäksi pelattiin myös sekä 5v5 että 8v8 harjoitusotteluita.

Osoitus joukkueen yksilötaidosta on hieno menestyminen taitokisoissa. Keväällä piirin taitokisoissa Toivo sai kultaisenmerkin koko ikäluokan parhaalla tuloksella! Julius J säesti pronssimerkillä. Syksyllä seuran taitokisoissa Jimin hopeamerkin lisäksi Julius J ja Aapo saivat pronssimerkin. Lisäksi monella muullakin pojalla on potentiaalia taitokisamerkkeihin. Puhumattakaan monen pelaajan hienosta pelikäsityksestä, jota ei kisoissa mitata mutta on pelaamisen kannalta erittäin tärkeää!

Ulkokautta jatketaan viikon syysloman jälkeen ainakin marraskuulle, mahdollisesti pitemmällekin sään ja valaistuksen salliessa. Kesäkaudelta harjoitustapahtumia kertyy ainakin 63, 15 pelaajan ja 4 toimihenkilön keskiarvolla. Pelejä kesäkaudella kertyi huimat 167, näissä keskimäärin osallistujina 9 pelaajaa ja 3 toimihenkilöä. Pelaajista eniten otteluita tuli aina valmiina olevalle Julius A:lle 108kpl! 18 pelaajaa pelasi enemmän kuin 50 ottelua. Pelaajia toimintakaudella oli yhteensä 26. Lisäksi saatiin peliruuhkan sattuessa (parhaimmillan / pahimmillaan oli kaikilla kolmella peliryhmällä sarjaottelut samana iltana) loistavia pelureita avuksi sekä P10, P8 että F-tytöistä. Tästä hyvästä joukkueiden välisestä yhteistyöstä iso kiitos ko. joukkueille / pelureille!

Kauden aikana on tehty tiivistä yhteistyötä varsinkin P10 joukkeen kanssa. Harjoitusten yhdistämisen ja pelaajavaihdon lisäksi on osallistuttu yhteisjoukkueella turnauksiin. Tämä yhteistyö on todella hyvää molempien joukkueiden yksilöiden kehityksen kannalta ja varmasti syvenee tulevaisuudessa!

Varsinaisten harjoitusten ja pelien lisäksi touhuttiin muutakin. Itsenäisyyspäivän harjoitukset tekonurmella muuttuivat olosuhteiden vuoksi lumisodaksi ja glögin juonniksi, kevätkauden päätös pidettiin frisbee golfia pelaten 2.7. ja syyskauden päätöstilaisuus on 7.10 Ylöjärven keilahallissa.

Syyspimeiden jo saapuessa saatiin tieto että joukkueen uskomattoman hieno kausi tulee saamaan arvoisensa kruunun! Joukkueen kausi tulee huipentumaan Suomen ja Kreikan välisen Nations League maaottelun pelaajasaattaja tehtäviin Ratinassa 15.10!!! Tästä lisää myöhemmin...

Toimintakaudella joukkueessa pelasivat: Aapo Mykkänen, Eero Rautiainen, Erno Mäkelä, Jimi Husso, Joel Karvonen, Juho Koivuniemi, Julius Ahovainio, Julius Järvinen, Justus Rahkola, Kasper Kuusi, Kasperi Suhonen, Lauri Panttila, Lenni Vuorenmaa, Luka Antila, Matias Lamminsivu, Niklas Heiska, Nooa Musakka, Ohto Riitahaara, Onni Tuohenmaa, Roon Muyau, Samuel Kestilä, Toivo Virtanen, Tuomas Vierula, Vilho Saarinen, Veeti Savinen ja Veeti Virta. Lisäksi joukkueessa vierailivat Aada Saurikoski, Enni Joensivu, Vilma Pyhtilä, Ami Vuorinen, Arttu Salmi ja Niklas Piittala.

Joukkueen toimihenkilöt:

Joukkueenjohtaja: Riina Ahovainio

Huoltajat: Johanna Lamminsivu, Maria Lamminsivu

Rahastonhoitajat: Johanna Ylilaurila

Valmentajat: Niko Panttila, Matti Kuusi, Mika Ahovainio, Pekka Virta, Pekka Kestilä

Koko kauden tsempparipelaajiksi valittuja yhdistää hyvän käytöksen lisäksi sitoutuminen joukkueen toimintaan sekä peleissä että harjoituksissa. (nämäkin perusteet täyttäisi todella moni pelaaja joukkueesta). Tällä kaudella palkitaan jokaisesta peliryhmästä yksi runkopelaaja tsempparipelaajana:

Väsymätön taistelija: Aapo Mykkänen. Periksiantamaton joukkuepelaaja, pistää itsensä likoon joka tilanteessa iskuja pelkäämättä.

Kauden sitoutuja: Joel Karvonen. Aina siellä missä pallokin. Kesken kauden tullut muutto Tampereelle ei estänyt harjoituksiin ja peleihin osallistumista.

Joukkueen filosofi: Juho Koivuniemi. Haastaa säännöllisesti valmentajankin pohtimaan miksi mitäkin harjoitusta tehdään. Mukana kaikissa peliryhmänsä otteluissa.


Seuran uusimmat